Tetra NitratMinus, 250 ml

Waterzuiveraar

€ 7,49 € 9,99 -25%

(€ 29,96 / L, Incl. 21% BTW - Exclusief verzendkosten)

Inhoud: 250 ml

Bezorging uiterlijk op woensdag, 19. juni als je bestelt voor maandag 00:00 uur.

Nog 1 stuk op voorraad

Gratis verzending naar België vanaf € 54,90.
Meer informatie over de verzending en levering

Kenmerken & Voordelen

 • Voor permanente vermindering van het nitraatgehalte en voor biocidevrije algenbestrijding
 • Puur biologische nitraatreductie en daarmee een duurzame verbetering van de waterkwaliteit
 • De groei van algen wordt aanzienlijk beperkt omdat algen worden verwijderd uit de belangrijkste voedselbron
 • Blijvende verlaging van de nitraatwaarde onder 40 tot 50 mg/l
 • Eenvoudig aanvullen
 • Makkelijk doseren dankzij de vloeibare vorm
 • Voor zoet en zout water

Art. nr.: TET-147737, Inhoud: 250 ml, EAN: 4004218147737

Beschrijving

Tetra NitrateMinus wordt gebruikt om het nitraatgehalte blijvend te verlagen en algen zonder biociden te bestrijden in zoet- en zeewateraquaria.

Het water wordt niet mechanisch gezuiverd door een filtersysteem alleen. Voor de omzetting van ammoniak naar nitraat zijn speciale bacteriën nodig, die een grote ruimte vinden in een voldoende gedimensioneerd filtersysteem. Met het gebruik van Tetra SafeStart creëert de aquariaan optimale omstandigheden voor een goede bioactiviteit in het aquarium. Een wijdverbreide mening dat voornamelijk de bacteriën van de Nitrobacter-groep actief zijn als nitrificerende bacteriën in het aquarium is wetenschappelijk weerlegd. In natuurlijke biofilms uit aquaria kon Tetra-onderzoek de bacteriën van de Nitrospira-stam vaststellen als de belangrijkste vertegenwoordigers van nitrietreducerende bacteriën. Ammoniak, dat ook zeer schadelijk is voor vissen, wordt afgebroken door bacteriën van de geslachten Nitrospira en Nitrosomonas. De nieuwste bevindingen in de microbiologie hebben uiteindelijk geleid tot de ontwikkeling van SafeStart. Met Tetra Bactozym worden optimale omstandigheden voor de kolonisatie van deze belangrijke bacteriën bereikt. Het bedekt alle oppervlakken met een bacteriebevorderende biofilm waarop nitrificerende bacteriën kunnen ontstaan. Tetra Biocoryn vult deze producten aan.

Tetra NitrateMinus wordt gebruikt voor het permanent verlagen van het nitraatgehalte en voor de biocidevrije algenbestrijding in vloeibare vorm. Tetra NitrateMinus wordt gebruikt voor de zuiver biologische reductie van nitraat en daarmee voor een langdurige verbetering van de waterkwaliteit. De groei van algen wordt aanzienlijk beperkt omdat de belangrijkste voedingsbron uit de algen wordt gehaald. Afhankelijk van de aquariumomstandigheden wordt een permanente nitraatreductie onder 40-50 mg/l aquariumwater bereikt. Tetra NitrateMinus is gemakkelijker te doseren dankzij de vloeibare vorm en kan gemakkelijker worden bijgevuld.

Gebruik:
Goed schudden voor gebruik. Wekelijks 2,5 ml toevoegen aan 10 l aquariumwater. Het zichtbare actieve ingrediënt granulaat wordt in het aquarium verdeeld en zakt langzaam naar de bodem. Tetra NitrateMinus is absoluut onschadelijk voor aquariumbewoners en planten. Om het nitraatgehalte (NO3) in het aquarium te controleren, z. B. De Tetra Test 6in1 of de Tetra Test NO3- kan worden gebruikt. Als de nitraatwaarde te hoog is, moet Tetra NitrateMinus worden gebruikt.

Oliver Knott beveelt aan:

Met Tetra NitrateMinus kan het nitraatgehalte in het aquarium snel en eenvoudig worden aangepast, zodat de basis van algen wordt verwijderd en dus wordt voorkomen dat ze groeien.

Merken (Fabrikanten): Tetra

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Tetra NitratMinus

3 recensies in andere talen

5,0 van 5 sterren
5 Sterren
7 (100%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

7 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 3 recensies in een andere talen.


Anderen kochten ook:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Vergelijkbare producten

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder