JBL ProScape Mg Macroelements, 250ml

plantenmest

€ 12,99

(€ 51,96 / L, Incl. 21% BTW - Exclusief verzendkosten)

Inhoud: 250ml

Bezorging uiterlijk op dinsdag, 09. juli

Op voorraad vanaf 05. juli

Waarom duurt het langer?

Waarom duurt het langer? Dit artikel is momenteel niet in onze voorraad, maar zal binnenkort beschikbaar zijn. Je kunt direct bestellen en het artikel wordt dan na ontvangst van de voorraad verzonden. Venster sluiten

Gratis verzending naar België vanaf € 54,90.
Meer informatie over de verzending en levering

Kenmerken & Voordelen

 • Magnesium plantenmest voor aquascaping aquaria
 • De dosering is afhankelijk van de intensiteit van het licht, de toevoeging van CO2 en het verbruik
 • Vitale plantengroei, voorkomt magnesiumtekort
 • 1 fles JBL ProScape Mg Macroelements. Toepassing: 6 ml/100 l bij sterk licht met CO2 dagelijks, 2 ml/100 l bij zwak licht zonder CO2 wekelijks

Art. nr.: JBL-2112200, Inhoud: 250 ml, EAN: 4014162211224

Beschrijving

JBL ProScape Mg Macroelements is een magnesium plantenmest voor aquascaping aquaria en voorziet planten van de voedingsstoffen die ze nodig hebben en voorkomt magnesiumtekort.

JBL ProScape Mg Macroelements voegt magnesium aan het aquariumwater toe in de vorm van in water oplosbare magnesiumzouten . Hierdoor krijgen de waterplanten de nodige toevoer van magnesium. Als het centrale atoom van chlorofyl speelt magnesium een beslissende rol bij de fotosynthese en dus bij de opwekking van energie uit licht door de plant. Bovendien neemt magnesium andere belangrijke functies op zich bij het beheersen van de enzymactiviteit en andere metabolische processen in de cellen.

Aangezien het betonverbruik niet exact kan worden voorspeld, raden wij aan om de nitraatwaarde en fosfaatwaarde regelmatig te controleren, vooral voor de volgende dosering. Het nutriëntenverbruik van alle benodigde micro- en macro-elementen is onvoorspelbaar, vooral voor sommige micro-elementen, en is sterk afhankelijk van de gekweekte waterplanten. Bij de zeer lage concentraties kunnen deze micro-elementen niet worden gemeten met in aquaria gebruikelijke tests. Het is daarom zinvol om de ophoping van afzonderlijke voedingsstoffen in beplante aquaria te voorkomen door het water regelmatig met 30-50% per week te verversen en mest toe te voegen met JBL ProScape Fe + Microelements. JBL ProScape Mg Macroelements kunnen veilig worden gebruikt in het aquarium met ongewervelde dieren. De meststof is niet schadelijk voor garnalen, krabben en slakken.

De doseringscalculator wordt aanbevolen voor het bepalen van de exacte bemestingsbehoefte, rekening houdend met de beginwaarden van het aquariumwater.

Plantensoorten die veel voedingsstoffen opnemen via de wortels:
Echinodorus, Cryptocoryne, Vallisneria, Crinum, Nymphea

Plantensoorten die voedingsstoffen opnemen via zowel bladeren als wortels:
Ludwigia, Limnophila, Hygrophila, Alternanthera, Cabomba

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
JBL ProScape Macroelements is perfect voor aquascaping aquaria en kan uitstekend gecombineerd worden met andere meststoffen!

Merken (Fabrikanten): JBL

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor JBL ProScape Mg Macroelements

5,0 van 5 sterren
5 Sterren
1 (100%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

1 Beoordeling

Anderen kochten ook:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Vergelijkbare producten

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder