JBL Artemio 1-extensie

Om te vergroten

€ 33,99

(Incl. 21% BTW - Exclusief verzendkosten)

Inhoud: 1 stuk

Bezorging uiterlijk op donderdag, 18. juli

Op voorraad vanaf 16. juli

Waarom duurt het langer?

Waarom duurt het langer? Dit artikel is momenteel niet in onze voorraad, maar zal binnenkort beschikbaar zijn. Je kunt direct bestellen en het artikel wordt dan na ontvangst van de voorraad verzonden. Venster sluiten

Gratis verzending naar België vanaf € 54,90.
Meer informatie over de verzending en levering

Kenmerken & Voordelen

 • Broedstoof zonder luchtpomp
 • Voor de uitbreiding van de Artemio set
 • Artemia is een onmisbaar levend voer

Art. nr.: JBL-6106100, Inhoud: 1 stuk, EAN: 4014162610614

Beschrijving

De JBL Artemio 1 is een broedstoof zonder luchtpomp en slang om de Artemio set uit te breiden, waarmee Artemia nauplii binnen 24-48 uur kan worden uitgebroed. Voor veel jonge dieren zijn Artemia-naupliën net klein genoeg om gegeten te worden. Vers uitgekomen Artemia-nauplii zijn een onmisbaar levend voer voor een succesvolle en verliesarme viskweek. Met Artemia-eieren, zoals JBL ArtemioPur (apart verkrijgbaar), kunnen deze naupliën indien nodig gemakkelijk worden uitgebroed.

Het dierlijke eiwit helpt hen bij een optimale groei en een intact immuunsysteem. Maar kieskeurige vissen en vissen uit wildvanggebieden kunnen zich alleen onder bepaalde omstandigheden voeden - levend voer is hier de beste keuze. Zeer kleine juveniele vissen moeten eerst met protozoa (paramecium) of JBL NobilFluid worden gevoerd totdat ze groot genoeg zijn om Artemia-nauplii te hanteren. JBL ArtemioPur wordt geplaatst in een 2-3% kweekoplossing bereid met een speciaal zout zoals JBL ArtemioSal (apart verkrijgbaar) en goed belucht.

De Artemia nauplii komen dan na 24-48 uur uit en kunnen worden gevoerd of grootgebracht in een kweekbak.

In deze speciaal ontworpen trechtervormige incubator worden Artemia-nauplii efficiënt geïncubeerd met krachtige beluchting. De trechtervorm van de broedmachine zorgt ervoor dat er geen eieren in dode hoeken kunnen gaan liggen en een optimaal resultaat wordt bereikt.

De constructie van de trechter als broedstoof met een geïntegreerde afvoerklep in een speciaal gemaakte standaard maakt het verwijderen van uitgekomen Artemia-naupliën gemakkelijk en gemakkelijk. De vorm van de broedmachine als trechter samen met de krachtige ventilatie (ventilatorpomp apart verkrijgbaar of in de JBL ArtemioSet +) zorgt voor een maximale uitkomst van de nauplii en dus voor de meest effectieve voeding van de jonge vissen.

De gemonteerde broedstoof kan desgewenst met een bajonet aan een ander statief worden bevestigd. De luchtleiding kan van de ene incubator naar de andere worden geleid. Dit handige luchtexpansieapparaat biedt een tijdvertraagde instelling van meerdere broedmachines om een naadloze en efficiënte toevoer van gevoelige jonge vissen te garanderen.

Toepassing:
JBL ArtemioPur Artemia-eieren worden uitgebroed in een 2-3% zoutoplossing. Dit kan het beste met JBL ArtemioSal (apart verkrijgbaar). Dit speciale zout bevat microalgen als eerste voedsel en een buffersysteem om de optimale pH te behouden. De beste manier om uit te broeden in de JBL ArtemioSet. Deze complete set bevat een speciaal ontworpen kweekvat en een diffusorpomp, alle benodigde onderdelen voor comfortabel en efficiënt uitkomen. Vul de pot met 0,5 liter water en voeg 10-15 g (2 schepjes) JBL ArtemioSal toe en eventueel 1-3 schepjes JBL ArtemioPur Artemia-eieren. Bij sterke beluchting en een temperatuur van 25°C komen de nauplii in ongeveer 24 uur uit. Bij lage temperatuur gaat het uitkomen langzamer. De beluchting is absoluut noodzakelijk en zorgt voor een optimaal broedresultaat en de benodigde zuurstoftoevoer. Sluit na het uitkomen de ventilatie af.

De nauplii verzamelen zich nu binnen enkele minuten op de bodem op de bodem van het vat en de lege eierschalen op het wateroppervlak. Afhankelijk van het beoogde gebruik kunt u de nauplii nu zeven en aan uw vissen voeren of apart grootbrengen.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
Op de JBL ArtemioSet kan een willekeurig aantal verlengstukken van de JBL Artemio1 worden aangesloten, zodat de Artemia eindelijk zelfstandig en efficiënt gevoed kan worden!

Merken (Fabrikanten): JBL

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor JBL Artemio 1-extensie

2 recensies in andere talen

5,0 van 5 sterren
5 Sterren
2 (100%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

2 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 2 recensies in een andere talen.


Anderen kochten ook:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Vergelijkbare producten

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder