JBL Artemio 3, Zeef

Reserveonderdeel voor Artemio

€ 6,39 € 7,99 -20%

(Incl. 21% BTW - Exclusief verzendkosten)

Inhoud: 1 stuk

Bezorging uiterlijk op vrijdag, 21. juni als je bestelt voor woensdag 00:00 uur.

Nog 1 stuk op voorraad

Gratis verzending naar België vanaf € 54,90.
Meer informatie over de verzending en levering

Kenmerken & Voordelen

 • Zeefinzet voor JBL opvangbeker
 • Makkelijk te gebruiken
 • Hulp bij de scheiding van Artemia

Art. nr.: JBL-6106300, Inhoud: 1 stuk, EAN: 4014162610638

Beschrijving

De JBL Artemio 3 zeefinzet is een reserveonderdeel voor de JBL ArtemioSet en past perfect bij de JBL Artemio2 opvangbeker. Zo kunnen de uitgekomen nauplii gemakkelijk worden gescheiden van de zoutoplossing wanneer ze uit de incubator worden gedraineerd om direct te worden gevoed of anderszins grootgebracht.

Dankzij de maaswijdte van 0,15 mm wordt het voer snel en eenvoudig gescheiden van de kweekoplossing en eierschalen. Natuurlijk is de JBL Artemio 3 zeefinzet ook geschikt voor het scheiden van ander levend voedsel en ook voor het ontdooien van bevroren voedsel.

Voor veel jonge dieren zijn Artemia-naupliën net klein genoeg om gegeten te worden. Vers uitgekomen Artemia-nauplii zijn onmisbaar levend voer voor een succesvolle en verliesarme viskweek. Met Artemia-eieren, zoals JBL ArtemioPur (apart verkrijgbaar), kunnen deze naupliën indien nodig gemakkelijk worden uitgebroed. Het dierlijke eiwit helpt hen bij een optimale groei en een intact immuunsysteem. Maar kieskeurige vissen en vissen uit wildvanggebieden kunnen alleen onder bepaalde omstandigheden eten - levend voer is hier de beste keuze. Zeer kleine juveniele vissen moeten eerst met protozoa (paramecium) of JBL NobilFluid worden gevoerd totdat ze groot genoeg zijn om Artemia-nauplii te hanteren.

JBL ArtemioPur wordt geplaatst in een 2-3% kweekoplossing bereid met een speciaal zout zoals JBL ArtemioSal (apart verkrijgbaar) en goed belucht. De Artemia nauplii komen dan na 24-48 uur uit en kunnen worden gevoerd of grootgebracht in een kweekbak.

In de speciaal geconstrueerde trechtervormige broedstoof van de JBL ArtemioSet worden Artemia-naupliën efficiënt en krachtig belucht. De trechtervorm van de broedmachine zorgt ervoor dat er geen eieren in dode hoeken kunnen gaan liggen en een optimaal resultaat wordt bereikt. De constructie van de trechter als broedstoof met geïntegreerde afvoerklep in een speciaal gemaakte standaard maakt het verwijderen van uitgekomen Artemia-naupliën gemakkelijk en gemakkelijk. De vorm van de broedmachine als trechter samen met de krachtige ventilatie (ventilatorpomp apart verkrijgbaar of in de JBL ArtemioSet +) zorgt voor een maximale uitkomst van de nauplii en dus voor de meest effectieve voeding van de jonge vissen.

De gemonteerde broedstoof kan desgewenst met een bajonet aan een ander statief worden bevestigd. De luchtleiding kan van de ene incubator naar de andere worden geleid. Dit handige luchtexpansieapparaat biedt een tijdvertraagde instelling van meerdere broedmachines om een naadloze en efficiënte toevoer van gevoelige jonge vissen te garanderen.

Toepassing:
JBL ArtemioPur Artemia-eieren worden uitgebroed in een 2-3% zoutoplossing. Dit kan het beste met JBL ArtemioSal (apart verkrijgbaar). Dit speciale zout bevat microalgen als eerste voedsel en een buffersysteem om de optimale pH te behouden. De beste manier om uit te broeden in de JBL ArtemioSet. Deze complete set bevat een speciaal ontworpen kweekvat en een diffusorpomp, alle benodigde onderdelen voor comfortabel en efficiënt uitkomen. Vul de pot met 0,5 liter water en voeg 10-15 g (2 schepjes) JBL ArtemioSal toe en eventueel 1-3 schepjes JBL ArtemioPur Artemia-eieren. Bij sterke beluchting en een temperatuur van 25°C komen de nauplii in ongeveer 24 uur uit.

Bij lage temperaturen is het uitkomen langzamer. De beluchting is absoluut noodzakelijk en zorgt voor een optimaal broedresultaat en de benodigde zuurstoftoevoer. Sluit na het uitkomen de ventilatie af. De nauplii verzamelen zich nu binnen enkele minuten op de bodem op de bodem van het vat en de lege eierschalen op het wateroppervlak. Afhankelijk van het beoogde gebruik kunt u de nauplii nu met de JBL Artemio3 zeefinzet op de JBL Artemio2 opvangbeker zeven en aan uw vissen voeren of apart kweken.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
De comfortabele en nauwkeurig passende zeefinzet van de JBL Artemio 3 zeefinzet maakt een eenvoudige scheiding van naupliën en kweekoplossing mogelijk en kan ook worden gebruikt voor het ontdooien van diepvriesproducten!

Merken (Fabrikanten): JBL

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor JBL Artemio 3, Zeef

Anderen kochten ook:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Vergelijkbare producten

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder