JBL Artemio 4, Zeefcombinatie

Reserveonderdeel voor Artemio

€ 11,99 € 14,99 -20%

(€ 109,00 / kg, Incl. 21% BTW - Exclusief verzendkosten)

Inhoud: 1 Set

Bezorging uiterlijk op vrijdag, 21. juni als je bestelt voor woensdag 00:00 uur.

Nog 1 stuk op voorraad

Gratis verzending naar België vanaf € 54,90.
Meer informatie over de verzending en levering

Kenmerken & Voordelen

 • Perfect passend bij JBL Artemio
 • Makkelijk te gebruiken
 • Verschillende maaswijdtes

Art. nr.: JBL-6106400, Inhoud: 1 Set, EAN: 4014162610645

Beschrijving

De JBL Artemio 4 zeefcombinatie is een reserveonderdeel voor de JBL ArtemioSet en perfect passend voor de JBL Artemio2 opvangbeker. Zo kunnen de uitgekomen nauplii gemakkelijk worden gescheiden van de zoutoplossing wanneer ze uit de broedmachine worden gedraineerd om direct te worden gevoerd of anderszins te worden grootgebracht. Dankzij de verschillende maaswijdten van de vier zeven wordt levend voer snel en efficiënt uitgezeefd tussen 0,15, 0,3, 0,6 en 1 mm.

Voor veel jonge dieren zijn Artemia-naupliën net klein genoeg om gegeten te worden. Vers uitgekomen Artemia-nauplii zijn een onmisbaar levend voer voor een succesvolle en verliesarme viskweek. Met Artemia-eieren, zoals JBL ArtemioPur (apart verkrijgbaar), kunnen deze naupliën indien nodig gemakkelijk worden uitgebroed. Het dierlijke eiwitgehalte helpt hen bij een optimale groei en een intact immuunsysteem.

Kieskeurige vissen, maar ook vissen uit wildvanggebieden, kunnen alleen onder bepaalde omstandigheden eten - levend voer is hier de beste keuze. Zeer kleine juveniele vissen moeten eerst met protozoa (paramecium) of JBL NobilFluid worden gevoerd totdat ze groot genoeg zijn om Artemia-nauplii te hanteren. JBL ArtemioPur wordt geplaatst in een 2-3% kweekoplossing bereid met een speciaal zout zoals JBL ArtemioSal (apart verkrijgbaar) en goed belucht. De Artemia nauplii komen dan na 24-48 uur uit en kunnen aan de jongen worden gevoerd of in een kweekbak worden grootgebracht.

In de speciaal geconstrueerde trechtervormige broedstoof van de JBL ArtemioSet worden Artemia-naupliën efficiënt en krachtig belucht. De trechtervorm van de broedmachine zorgt ervoor dat er geen eieren in dode hoeken kunnen gaan liggen en een optimaal resultaat wordt bereikt. De constructie van de trechter als broedmachine met geïntegreerde afvoerklep in een speciaal gemaakte standaard maakt het verwijderen van uitgekomen Artemia-naupliën gemakkelijk en gemakkelijk. De vorm van de broedmachine als trechter samen met de krachtige ventilatie (ventilatorpomp apart verkrijgbaar of in de JBL ArtemioSet +) zorgt voor een maximale uitkomst van de nauplii en dus voor de meest effectieve voeding van de jonge vissen.

De gemonteerde broedmachine kan, indien gewenst, met een bajonet aan een verdere standinrichting worden bevestigd. De luchtleiding kan van de ene broedmachine naar de andere worden geleid. Dit handige luchtapparaat biedt een tijdvertraagde instelling van meerdere broedmachines om een naadloze en efficiënte levering aan gevoelige jonge vissen te garanderen.

Toepassing:
JBL ArtemioPur Artemia-eieren worden uitgebroed in een 2-3% zoutoplossing. Dit kan het beste met JBL ArtemioSal (apart verkrijgbaar). Dit speciale zout bevat microalgen als eerste voedsel en een buffersysteem om de optimale pH te behouden. De beste manier om uit te broeden in de JBL ArtemioSet. Deze complete set bevat een speciaal ontworpen kweekvat en een diffusorpomp, alle benodigde onderdelen voor comfortabel en efficiënt uitkomen. Vul de pot met 0,5 liter water en voeg 10-15 g (2 schepjes) JBL ArtemioSal toe en eventueel 1-3 schepjes JBL ArtemioPur Artemia-eieren. Bij sterke beluchting en een temperatuur van 25°C komen de nauplii in ongeveer 24 uur uit. Bij lage temperatuur navenant langzamer. De beluchting is absoluut noodzakelijk en zorgt voor een optimaal broedresultaat en de benodigde zuurstoftoevoer. Sluit na het uitkomen de ventilatie af. De nauplii verzamelen zich nu binnen enkele minuten op de bodem op de bodem van het vat en de lege eierschalen op het wateroppervlak. Afhankelijk van het beoogde gebruik kunt u de nauplii nu met de JBL Artemio3 zeefinzet op de JBL Artemio2 opvangbeker zeven en aan uw vissen voeren of apart kweken.

Inhoud: 1 zeefcombinatie met 4 zeven

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
De praktische en precies passende zeefinzetstukken van de JBL Artemio 4 zeefcombinatie maken een gemakkelijke scheiding van naupliën en kweekoplossing mogelijk en kunnen ook worden gebruikt voor het ontdooien van diepvriesproducten!

Merken (Fabrikanten): JBL

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor JBL Artemio 4, Zeefcombinatie

Anderen kochten ook:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Vergelijkbare producten

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder