JBL ProScape P Macroelements, 250ml

Plantenmest

€ 9,59 € 11,99 -20%

(€ 38,36 / L, Incl. 21% BTW - Exclusief verzendkosten)

Inhoud: 250ml

Bezorging uiterlijk op vrijdag, 21. juni als je bestelt voor woensdag 00:00 uur.

Nog 9 stuks op voorraad

Gratis verzending naar België vanaf € 54,90.
Meer informatie over de verzending en levering

Kenmerken & Voordelen

 • Fosforplantenmest voor aquascapingaquaria
 • De dosering is afhankelijk van de intensiteit van het licht, de toevoeging van CO2 en het verbruik
 • Vitale plantengroei, voorkomt fosfortekort: bevat extra plantaardig kalium
 • 1 fles JBL ProScape P Macroelements. Toepassing: 2 ml/100 l bij sterk licht met CO2 dagelijks, 1 ml/100 l bij zwak licht zonder CO2 dagelijks

Art. nr.: JBL-2111800, Inhoud: 250 ml, EAN: 4014162211187

Beschrijving

JBL ProScape P Macroelements is een fosforplantenmest voor aquascapingaquaria en voorziet planten van de benodigde voedingsstoffen en voorkomt fosfaattekort.

JBL ProScape P Macroelements voegt fosfaat toe aan het aquariumwater in de vorm van in water oplosbare fosfaten. Hierdoor krijgen de waterplanten de nodige fosfaatvoorziening. Ook wordt kalium toegevoegd. Fosfor in de vorm van fosfaten speelt een cruciale rol in alle levensprocessen. Zo spelen fosfaten een centrale rol in het gehele energiemetabolisme en in de structuur van de genetische informatie van alle organismen. Terwijl fosfaten in aquaria met meer vissen vaak in overmaat aanwezig zijn en daar algengroei kunnen veroorzaken, zijn fosfaten in plantenaquaria vaak te laag door de consumptie van waterplanten en beperken zo de groei.

Aangezien het betonverbruik niet exact kan worden voorspeld, raden wij aan om de nitraatwaarde en fosfaatwaarde regelmatig te controleren, vooral voor de volgende dosering. Het nutriëntenverbruik van alle benodigde micro- en macro-elementen is onvoorspelbaar, vooral voor sommige micro-elementen, en is sterk afhankelijk van de gekweekte waterplanten. Bij de zeer lage concentraties kunnen deze micro-elementen niet worden gemeten met in aquaria gebruikelijke tests. Het is daarom zinvol om de ophoping van afzonderlijke voedingsstoffen in beplante aquaria te voorkomen door het water regelmatig met 30-50% per week te verversen en mest toe te voegen met JBL ProScape Fe + Microelements. JBL ProScape P Macroelements kunnen veilig worden gebruikt in het aquarium met ongewervelde dieren. De meststof is niet schadelijk voor garnalen, krabben en slakken.

De doseringscalculator wordt aanbevolen voor het bepalen van de exacte bemestingsbehoefte, rekening houdend met de beginwaarden van het aquariumwater.

Plantensoorten die veel voedingsstoffen opnemen via de wortels:
Echinodorus, Cryptocoryne, Vallisneria, Crinum, Nymphea

Plantengeslachten die voedingsstoffen opnemen via bladeren en wortels: Ludwigia, Limnophila, Hygrophila, Alternanthera, Cabomba

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
JBL ProScape Macroelements is perfect voor aquascaping aquaria en kan uitstekend gecombineerd worden met andere meststoffen!

Merken (Fabrikanten): JBL

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor JBL ProScape P Macroelements

Anderen kochten ook:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Vergelijkbare producten

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder